Úspěšní plavci

Okresní kolo

Ve čtvrtek 15. prosince 2016 proběhlo v Karlových Varech okresní kolo v plavání chlapců, naši kluci minulý rok tyto závody vyhráli, a tudíž se snažili na úspěch navázat. Naše družstvo složené z pěti plavců (Adam Rau - E1, Jakub Čepelák - S3, Lukáš Tesař - L4, Filip Klier a Jan Libra - S2) bojovalo až do poslední chvíle s kvalitní konkurencí. Nakonec bylo poraženo pouze Prvním českým gymnáziem KV, které kluky celkem jednoznačně přeplavalo. Umístili jsme se na postupovém druhém místě.

Krajské kolo

V úterý 17. ledna 2017 jsme odjeli hájit čest naší školy na krajské kolo do Aše. Na krajské závody musí být v sestavě družstva o jednoho plavce navíc, a tak jsme do naše družstva na nominovali ještě Maxe Dobeše z S2.

Loňské krajské kolo jsme také vyhráli, jen se k naší smůle nepostupovalo na republikové finále. Letos jsme byli natěšeni a připraveni bojovat i s favorizovaným Prvním českým gymnáziem, jelikož tentokrát vítěz postupoval do Litoměřic na republikové finále. Kvalitativně na to kluci rozhodně měli, nicméně ještě než jsme se pustili vůbec do nějakých bojů, zradil nás jeden plavec, který vůbec nedorazil k autobusu.

Jakub Čepelák z S3, který nám jindy perfektně plave znak, nepřišel a připravil tak kluky o nadějné umístění. V Aši jsem se s pořadateli domluvil, naštěstí nás nediskvalifikovali, ovšem rovnou jsme (pouze s pěti závodníky) byli pasováni na poslední dvě místa, protože Gymnázium Aš mělo také pouze 5 závodníků. Kluci se nenechali znechutit a plavali skvěle, myslím si, že být v plném počtu určitě jsme na vítězství měli. Závody dle očekávání vyhrálo První české gymnázium KV, naši kluci skončili pátí.

Výborně plavali Filip Klier - 1. místo kraul, Max Dobeš - 2. místo kraul, Lukáš Tesař - 2. místo motýl, Adam Rau - 2. místo prsa a Jan Libra plaval statečně znak.

Všem klukům děkujeme za výbornou reprezentaci a doufáme, že se nám to za dva roky povede a postoupíme na republikové finále, rozhodně je to v našich silách.