Středoškolský atletický pohár Corny 2016

Ve středu 14. záři 2016 proběhl v Karlových Varech atletický pohár. Okresního kola se účastnilo sedm dívčích a pět chlapeckých týmů. Naše škola měla poprvé ve své novodobé historii i dívčí družstvo. Děvčata v žádném případě neudělala ostudu a obsadila krásnou pátou příčku, vzhledem k tomu, že je u nás ve škole omezený počet dívek je toto umístění velkým úspěchem.

Kluci ve své kategorii vévodili a nakonec jasně vyhráli a vybojovali postup do krajského finále.

Na druhém místě, taktéž postupovém se umístila Střední pedagogická škola a gymnázium K. Vary a třetí bylo Gymnázium K. Vary, které pokazilo závěrečnou štafetu a díky tomu těsně nepostoupilo.

Přesně za týden 21. září 2016 proběhlo krajské kolo, kde se utkaly první čtyři týmy z celého Karlovarského kraje. Vzhledem k vítězství v okresním kole jsme měli podobné ambice i v kole krajském a doufali jsme v postup na republikové finále do Břeclavi. Naše plány však zhatily chebské školy, protože jak ISŠ Cheb tak i Gymnázium Cheb, byly ve všech disciplínách o kousek lepší a nakonec si to mezi sebou rozdali o celkové vítězství. Úplným vítězem se nakonec zaslouženě stala ISŠ Cheb a postoupila na republikové finále.

Naši chlapci skončili až třetí. Nicméně jak naše děvčata tak i kluci, podali výborné výkony, za což jim velice děkujeme.