Florbalisté v akci

Okresní kolo

Šestého dubna 2017 proběhlo v Karlových Varech okresní kolo florbalového turnaje chlapců. Turnaje se zúčastnilo celkem 11 středních škol z Karlovarska. Organizátoři je rozdělili do třech skupin, dvě skupiny po čtyřech a jedna po třech.Hrálo se v hale míčových sportů u KV arény na dvou hracích plochách. Naši kluci ve skupině jednou prohráli a postoupili ze druhého místa do vyřazovacích bojů.

Utkali se s favorizovanou Obchodní akademií KV, kterou senzačně porazili a postoupili do finálové tříčlenné skupiny. Skupinu tvořily školy: SOU stavební KV, První české gymnázium KV a naše škola. V této skupině se hrálo systémem každý s každým, chlapci SPŠ Ostrov vše vyhráli a po řadě let obsadili perfektní první místo. Společně s Prvním českým gymnáziem KV postoupili na krajské kolo do Chebu.

Okresního kola se o den déle zúčastnila i naše děvčata, která skončila na čtvrtém místě.

Krajské kolo

V Chebu se hrál úplně jiný florbal a úroveň hry byla podstatně vyšší. Do turnaje postoupilo celkem šest týmů, a sice první dvě mužstva z Karlovarska (PČG KV, SPŠ Ostrov), Sokolovska (Gym Sokolov, Gym Chodov) a Chebska (Gym Cheb, Mariánské Lázně). Mariánské Lázně nedorazily, takže se vytvořila skupina pěti týmů a hrálo se každý s každým. Naši kluci dokázali vyhrát pouze jeden zápas a obsadili tak 4. místo.

Z vítězství se radovalo Gymnázium Sokolov. Všem reprezentantům a reprezentantkám děkujeme za předvedený výkon a přejeme mnoho dalších nejen sportovních úspěchů.