Naši krosaři na bedně

Tak jako již tradičně, pořádala i letos naše škola okresní kolo v přespolním běhu. Závod, který je započítáván do Olympiády středních škol, se konal na konci září v zámeckém parku a organizačně se na něm kromě učitelů TEV podílela třída L3, které patří poděkování za dobře odvedenou práci.

Po několikaleté odmlce se naši kluci vrátili na pomyslné stupně vítězů, když obsadili skvělé třetí místo za vítězným družstvem Gymnázia Ostrov a druhým týmem ze Střední pedagogické školy Karlovy Vary.

Největší zásluhu na úspěchu našeho družstva má Vojta Kočí (AT3B), který obsadil vynikající 5. místo, další naši chlapci se umístili ve druhé desítce startovního pole, a to na 13. místě Milan Koubek (L4), na 14. místě Marek Opočenský (AT2A) a na 16. místě Dominik Pavlík (E2). Pátým členem družstva SPŠ Ostrov byl David Provazník, který skončil na 26. místě.

Do celkového pořadí týmů se ale započítávaly výsledky jen prvních čtyř žáků z každé školy. Zde stojí ještě za zmínku fakt, že našeho nejlepšího atleta posledních let Marka Ptáčka jsme záměrně šetřili na republikové finále poháru Corny vzhledem k jeho náročnému závodnímu programu. Za této situace je třetí místo našich reprezentantů obzvlášť cenné.