Plavci o bod vyhráli a v Aši zářili

Plavci z naší školy vyhráli okresní kolo plaveckých závodů v Karlových Varech a postoupili na krajské závody do Aše. Naši kluci plavali skvěle a díky výborným výkonům jednotlivců (Klier S1 1. místo 50 m volným způsobem, Tesař L3 1. místo 50 m prsa, Čepelák S2 2. místo 50 m znak a Friesecký I4 3. místo 50 m motýlek) a výhře ve štafetě 4x66 m volně a 2. místu 4x33 m polohově, těsně o jediný bod porazili družstvo Gymnázia KV, které taktéž postoupilo do Aše.

Na krajské finále do Aše jsme jeli v oslabené sestavě a museli jsme nominovat ještě další plavce. Nicméně kluci se rvali jako lvi a nakonec obsadili opět první příčku. Je to veliký úspěch našich sportovců, v minulosti se nám to ještě nepodařilo a je velká škoda, že letos není republikové finále, kam bychom jinak postoupili. V Aši předvedli opět vynikající individuální výkon Friesecký 1. místo 50 m motýlek, Tesař 1. místo 50 m prsa a Prokop 3. místo 50 m volně.

Polohovou štafetu 4x50 m jsme tentokrát vyhráli a ve štafetě 6x50 m, kam jsme museli nasadit všechny plavce ve složení Prokop L4, Tesař L3, Libra S1, Zíka L2, Čepelák S2 a Friesecký I4 jsme byli druzí.

Všem klukům mockrát děkujeme za reprezentaci a přejeme spoustu dalších úspěchů ve škole i ve sportu.